Wednesday, January 03, 2007

Rabu, 3 January 2007

Hari ni hari pertama akak bekerja di tahun 2007. Akak tak amek coti, sebab takder saper yang akak nak hantar ke sekolah. Ramai kawan2 akak yang amek coti arini sebab nak hantar anak2 dia orang pi sekolah.. tak kiralah sekolah rendah mahupun menengah...

Seingat akak yang memang selalu pelupa ni kan, zaman akak sekolah dulu, mak akak hantar akak pi sekolah masa hari pertama jer uols! darjah satu lagi... Itupun sebab mak akak nak bayar yuran sekolah.. hari kedua akak main ikut jer saper2 yang jalan kaki pi sekolah.. so pagi2 berderet2lah we all jalan kaki ramai2.. 'masa tu mana ada org nak kidnap2 ni'.. yer laa, jalannya pun strettt jer.. tapi lebih kurang sebatu jugaklah akak kena jalan kaki.. 'masa tu tak tau lagi sesat-barat'.. sekarang ni bertuahler kalau akak nak jalan kaki.. 100m pun dah membebel penat..

Arini juga akak telah ditransferkan ke department lain secara officialnya.. tapi cubicle still tempat yang sama sehingga diberitahu untuk berpindah.. tatau ler ke tingkat 13 atau 11.. sejak ex-boss akak blah, dah 2 kali akak dapat surat transfer.. 10 tahun kejer tak penahpun dapat surat transfer.. sekali dah dapat.. asek kena transferrrr jer.. lepas ni tatau ler nak ditransferkan ke mana plak.. :(

Yang bestnyer arini.. akak pegi kejer ngan beg baru pemberian asben akak.. 'ni tulis blogpun sebab nak mention pasai beg tu ler' lupa plak nak amek gambo. Kalau akak rajin esok akak aplod gambo beg tu.. beg tu takler cantek manapun.. tapi disebabkan asben akak tu payah beno nak bagi barang kat akak.. tak cantek mcm manapun akak tetap amekkkk jugak.

Yesss.. masa untuk balek.. cukupler akak melalut untuk arini..

Nota kaki, tangan dan badan: Tahun 2006 telah selamat meninggalkan kita.. bagi akak tahun 2006 terlalu banyak kenangan pahit dari yang manis.. tak sanggup rasanya nak diingat balek.. moga2 tahun 2007 ni membawa seribu keindahan dalam hidup akak 'aminnnnn'

4 comments:

jijo said...

salamm..
epyy new year gak pd kak jay
wahh nak habaq dpt beg baru ka....
hihihi.. tapi kagum gak jln kaki aja ek ke skull.. 1 btu baper km ek? mujur tak sesat barat ek dulo2... apa 2 pun pesal asyik kena trasfer ni???

Anonymous said...

Kak Jay oiii...

Tak aperlah kita tunggu dan lihat ke mana plak mereka akan transfer kita2 nih... dgn boss baru nih - AAA, semuanya nmpak mcm uncertain ajer..

Beg baru yer...kenapa tak pernah nmpk pun? Sat lagi I gi tempat you ye, Kak Jay....

kak jayy in da house said...

En. Jijo : 1 km lebih kurang 1.6 km yach.. nak sesat mendernyer.. jalan tu stretttt jer... lagipun akak jalan berjemaah laa.. bukan sensorang.. apsal kena transfer? soklan tu payah ler akak nak menjawabnyer.. :(

Pn Anon @ I Do : tuler pasai, sejak bosku meninggalkan diriku.. semuapun uncertain.. oh sedihnyer! beg tu besau ler, mengalahkan beg nak jual minyak senyoyong.. malu nak bawak pi kantin, nanti org kata i buat direct selling plak.. slalunyer i simpan kat opis dulu, baru gi kantin, tu yang you tak pasan tu.. ;))

CestmoiCK said...

Kak Jay laling, hepi new year to you & asben! I pun maleh nak ingatkan 2006, yang kurenggggg serba-serbi. Betul la macam you kata, lebih banyak pahit dari yang manis :(

To I Do, *tumpang lalu blog Kak Jay jap* hepi new year to you and family too. Haha, I Do acu pi tengok sket beg Kak Jay tu. Aku buleh imagine camne ko bawak Kak Jay oiii, hehe. Miss you ols la!

BIG HUGS!